Százharminc állati sztori érkezett az irodalmi pályázatra 

Megosztás

Március 19-ig lehetett pályázni a Fények vakondja című novellaíró versenyre, amelyet immár tizenkettedik alkalommal hirdetett meg a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

Minden évben egy-egy tematika köré épül az irodalmi pályázat. Az idén állati történeteket vártak az amatőr írók számára kiírt versenyre. Ennek az irodalmi seregszemlének az a különlegessége, hogy látó és látássérült személyek egyaránt indulhatnak novelláikkal. 2023-ban egy pályázó összesen csak három művet küldhetett be.

– Idén összesen 92 pályázótól összesen 130 pályamunka érkezett. Az új pályázók száma igen magas volt. Nagyjából 51 olyan személy volt, aki korábban még nem indult ezen a pályázatunkon – mondta Lukács Ágota, a pályázat koordinátora.

– A tavalyi évben összesen 102 novella érkezett a Fények Vakondjára, tehát most egy kis emelkedés figyelhető meg a művek számát illetően, még annak ellenére is, hogy idén limitáltuk az egy személy által beküldhető írások számát – tette hozzá Lukács Ágota.

A pályázók műveit egy három tagból álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűritagok elé a pályamunkák csak jeligével ellátva kerülnek, a jeligéhez tartozó személy kilétét a zsűri is csak a bírálat után ismerheti meg.

– Nagy öröm számomra, hogy idén is bőven száz fölött volt a pályázatok száma – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke.

Az irodalmi pályázat ünnepélyes eredményhirdetése április 12-én lesz Szolnokon, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben. Az első három helyen végzett művek írói értékes díjazásban részesülnek.

– Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk emlékezni József Attilára is, akinek a születésnapján 1964 óta ünnepeljük a magyar költészet napját – zárta szavait Pesti Zoltánné.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek